Amcar-klubber i Norge

Amerikanske biler har alltid vært populære i Norge – helt siden båter begynte å gå på tvers over Atlanterhavet ble det mulig å importere de kraftigste doningene på fire hjul fra USA. Ute på landet, mellom de vakre, bratte fjordene og de utstrakte viddene, kunne nordmenn kose seg med de store, amerikanske bilene som oste av rå kraft og maskulinitet.

Mange av de gamle amerikanerne er fortsatt her i Norge, og enkelte utvalgte modeller blir importert stadig vekk, til glede for de mange Amcar-elskerne her i landet. American Car Club of Norway er den største, landsdekkende organisasjonen for eiere av amerikanske biler. Jeep Club Norway er en stor klubb for Wrangler-eiere, mens Norsk Mustang Club kan skryte av over ett tusen heldige medlemmer – ikke mange amerikanske biler kan måle seg med Ford Mustang i utseende eller muligheter.

AMCAR Lillestrøm er en noe mindre klubb med base nordøst for Oslo, men de er med på mange arrangementer der folk fra hele Østlandet og spesielt Osloområdet samles for å vise frem sine amerikanske klassikere. Har man en flott amerikaner i garasjen, bør man finne andre likesinnede mennesker i nærområdet. Derfor er Amcar-klubbene i Norge populære. Gjennom treff, sammenkomster og cruise stifter man nye bekjentskap og deler kunnskapen man bærer på.