Billøp med van

Så lenge det finnes hjul, så finnes det et billøp, både med og uten motor. Til og med for vanbiler finnes det et eget billøp. Dakar Rally er det største billøpet med vanbiler, men har du en van og ønsker å være med i et amatørløp, finnes det også alternativer for deg. De fleste Amcar-klubbene har egne, flotte utstillinger, både med gamle veteranbiler, men også for deg som har en skikkelig van å vise frem. Er du heldig arrangeres det billøp på baner i nærheten av der du bor. Hvis ikke er det heller ikke langt å reise over til Sverige.

Det finnes også egne rally-løp for lastebiler, som har blitt svært populære. Løpene har blitt et utstillingsvindu for bilprodusentene. For vanbiler er det allikevel i Dakar Rally de store produsentene virkelig får vist seg frem.

Le Mans er et av de største billøpene i verden, som går over hele 24 timer. Hvert år er det også flere løp utenfor selve rallyet, hvor biler av alle slag møtes mot hverandre på bane. Her møtes alt fra store vanbiler til klassiske amerikanske personbiler. Etter at de moderne SUVene kom på markedet har også disse bilene fått sin egen kategori på de fleste rallystevner. Også i Norge kan man konkurrere med SUV.

Ønsker du å være med i et av de mest luksuriøse billøpene med din klassiske van har man muligheten til å melde seg på Gumball 3000. Hvis du husker filmen Canonball Run fra 1981, er dette den moderne versjonen. Billøpet går over hele 7 kontinenter med avslutning i selveste Las Vegas. I fjor gikk en av etappene fra Stockholm til Oslo, og suksessen fortsetter også i år, med målstrek midt i Oslo sentrum. I fjor var det påmeldt flere klassiske vanbiler, og disse bilene fikk ekstra stor oppmerksomhet ettersom de fleste møter opp med helt nye biler.