Chevrolet

En rekke bilprodusenter har sitt hjem i USA. Mange amerikanske modeller og bilmerker forlater aldri det Nordamerikanske kontinentet og forblir ukjente for mesteparten av verden. Andre har gjort det såpass bra internasjonalt at det amerikanske markedet ikke lenger er så viktig som det var før i tiden. Chevrolet, eller Chevy på folkemunne, er en av disse verdenskjente gigantene.

Chevrolet har eksistert i over ett hundre år, og kun en fjerdedel av alle deres biler blir solgt til amerikanske husholdninger. De startet selvfølgelig ut i Detroit, der hele den amerikanske bilindustrien var samlet. Med tiden bevegde Chevrolet seg ut mot andre kontinent, og nå om dagen selges de amerikanske bilene til over ett hundre land. Chevrolet har spyttet ut utallige klassikere fra fabrikkene sine. Her i Norge har vi sett tusenvis av Chevrolet Silverado, Chevy Van, Avalanche og Trailblazere kjøre forbi i løpet av de siste tiårene.

Chevrolet har forresten tegnet kontrakt med fotballklubben Liverpool, derfor vil vi se den verdenskjente logotypen på de røde fotballtrøyene i årene som kommer. Samtidig ser vi stadig heftigere modeller dukke opp på ulike bilmesser verden rundt, noe som peker mot at den store amerikanske bilprodusenten aldri sover. Chevrolet er blant de største amerikanske selskapene, og det med god grunn.