Chrysler

Walter Percy Chrysler var en amerikansk forretningsmann fra den gamle skolen. Han kjempet seg oppover i ulike bransjer, og drev en god stund med jernbanemarkedet før sjansen til å produsere biler endelig kom opp. Det var Buick, en annen historisk amerikansk bilprodusent, som hjalp unge Chrysler med å komme inn i bilverdenen.

Nå om dagen er Chrysler ett av verdens største bilselskap. Sammen med Dodge, Jeep og Ram eier de en stor andel av bilmarkedet i USA og Canada. Chrysler har for det meste konsentrert seg om større vans og pickups for familien, hvor ofte har man ikke sett den klassiske bilen fra 90-tallet, Town & Country-modellen dukke opp på kinolerretet? Chrysler Voyager er en populær modell den dagen i dag og er å finne i de fleste norske byer, mens Pacifica er en SUV-modell som er sjelden i Norge, men veldig vanlig i statene.

Ikke alle amerikanske storbiler eksporteres til Europa, derfor må man importere «verstingene» selv. Chrysler har mange kraftige doninger på lager, men skal du kjøpe deg en gigantisk pickup eller van, en skikkelig amerikansk kjempe, bør du heller titte på Dodge eller en av Jeep-modellene. Ram-pickup behøver heller ikke noen introduksjon for bilelskere.