Dakar Rally

Store biler passer ikke inn i storbyene. De trenger stor plass, de trenger brede veier. Egentlig trenger de ikke veier i det hele tatt, derfor er det så ekstremt heftig å følge med på Dakar Rally, verdens mest kjente og prestisjefulle billøp. Det årlige rallyet er åpent for alle som ønsker å delta, derfor følger utrolig mange øyne med på direktesendingene på TV og strømmingen på nettet.

Dakar Rally er bedre kjent som Paris-Dakar. Dette fordi de første tiårene kjørte førerne av gårde fra Frankrikes hovedstad og tilbakela tusenvis av kilometer gjennom stadig skiftende terreng før de endelig nådde Dakar, den største byen og hovedstaden i Senegal. Rallyet regnes derfor til å være den ultimative testen av de ulike bilene, motorsyklene og truckene fra hele verden.

Truck-klassen er for mange den råeste av dem alle, siden de aller største bilene konkurrerer i denne. Forestill deg gigantiske doninger på over tre og et halvt tonn som raser igjennom skog og mark før de når en endeløs ørken uten asfalt.

Dakar Rally har dessverre måttet flytte de seneste årene, grunnet uro i Mauritania. De siste seks årene har racet blitt avholdt i Sør-Amerika, som byr på nesten like store utfordringer som landskapet i Europa og Afrika.