Filmer med amerikanske biler

Store, kjente amerikanske bilmerker har alltid brukt TV som deres sterkeste verktøy for markedsføring. Utallige filmer med klassikere som Mustang og Shelby Cobra i fokus har dukket opp på kinolerretene de siste tiårene. Gamle amerikanske filmer som Bullitt fra 1968 har vanvittige scener med raske, kraftige bilmodeller i full fart på veiene i USA. Noen mener at de beste forfølgelsescenene i historien er å finne nettopp i Bullitt.

Så har man hele serien med Fast and Furious, der Vin Diesel og Paul Walker er omringet av de råeste bilene på jordkloden. Filmene fikk en storslagen velkomst verden rundt, med millioner av mennesker fastklistret til lerretene. For yngre seere har man den animerte filmen Cars fra 2006 som gir en flott oversikt over de ulike amerikanske bilene, pickups og trucks som fortsatt er å finne på veiene. Pickups, vans, klassiske sportsbiler, alle har sine roller i Cars og oppfølgeren Cars 2.

En annen kjent film er Gone in 60 Seconds med Nicolas Cage i hovedrollen, og filmen fokuserer utelukkende på Mustang Shelby. Det sies at prisen på denne klassikeren fra bilprodusenten Ford doblet seg over natten etter at filmen ble lansert i år 2000. Det var neppe skuespill da Nicolas Cage viste sin ti år lange kjærlighet for Mustang Shelby GT500 fra 1967. Dagens GT500 er forresten like heftig som sin forgjenger.