Importere bil fra USA

Alle har vel lekt med tanken om å importere en heftig bil fra USA. Landet der de kraftigste doningene på fire hjul produseres. Med det gedigne utvalget av bruktbiler som finnes på nettet, er det lett å drømme seg bort – spesielt når prisene ser ut til å være helt latterlige i forhold til hva vi er vant med å betale her i Norge.

Husk dog at du titter på en bil som står på den andre siden av kloden. Hvem som helst kan ha lagt opp annonsen, og ved den minste feilen kan hele planen gå i vasken. Deretter forvandler drømmen seg til et mareritt. Rådfør deg med eksperter, eller reis selv til USA for å plukke ut bilen du ønsker. Ved å sjekke bilen selv eller ta med en mekaniker forsikrer du deg mot uønskede reparasjoner, samtidig som du får muligheten til å kjenne lukten og følelsen av flere ulike biler.

Hvorfor nøye deg med å titte, når du kan ta på og sette deg inn i utallige varianter? Er bilen over tretti år gammel, kan du enkelt tolldeklarere den i den nærmeste amerikanske havnen for deretter å sende den av gårde til Norge. Totalt vil du betale noen få tusenlapper for selve importen. Snakker vi nyere bil, må du dog forberede deg på en klekkelig sum i avgifter.