Jeep

Amerikanske storbiler er en helt unik type kjøretøy. De er større enn noe en europeisk bilprodusent kunne skapt, kanskje på grunn av vår innfødte beskjedenhet. Kraft og råskap har alltid vært amerikanernes kule side, og bilene reflekterer dette på det meste.

Jeep oser av kraft og råskap. For halve verden har ordet jeep blitt synonymet for en stor amerikansk van med firehjulstrekk, men det er faktisk et viktig historisk bilmerke som i mange år produserte biler spesielt utviklet for den amerikanske hæren. Jeep ble stiftet i 1941, da andre verdenskrig akkurat hadde blusset opp i Europa. Plutselig dukket Wrangler opp, og hele verden stirret måpende. Jeep Wrangler var og er blant de aller beste firehjulstrekkerne gjennom tidene. De nyeste Wrangler-modellene passer til alle formål og kan enkelt brukes offroad, mens Grand Cherokee er blant de stiligste SUV-ene på markedet for øyeblikket.

Wrangler Rubicon med fem seter er kanskje i det største laget og får neppe plass i smale europeiske gater, men den klassiske Comache-pickupen kan kjøpes billig på nettet og importeres til Norge fra USA. Jeep er ett av de mest kjente amerikanske bilmerkene, og utbredelsen av bilenes bruksområder er utrolig bred.

Militære Jeep-modeller er en av grunnene til at USAs hær raskt og effektivt kan utføre vanskelige oppdrag i utlandet.