Klassiske modeller

Vet du hva en Willys Jeep er? Dette er en litt glemt modell, men bilen er virkelig samleobjekt for de spesielt interesserte. Bilen er opphavet til Jeep som vi kjenner merket i dag. Willys var den nest største bilprodusenten i USA mellom 1912 og 1918, men Willys Jeep kom ikke før i 1941, spesielt produsert for Den annen verdenskrig.

Willys Jeep 1943-modell er en av de virkelige klassikerne. Etter krigen startet selskapet også å produsere sivile modeller. Chevrolet startet produksjonen av sin van i 1964, og dette er faktisk bilen som reddet Chevrolets produksjon på 1980-tallet.

Det tok altså mange år før den ble populær. I dag er bilen nesten udødeliggjort. Dodge har flere klassikere når det kommer til store biler. Ikke bare ble personbilen Dodge Pioneer populær da den kom, men Dodge skulle også utfordre Chevrolet når det kom til vanbiler. Dodge Ram 150 er deres store klassiker når det kommer til vanbiler og kjennetegnes av komfort både for sjåfør og passasjerene.

Jeep produserte også en egen van, nemlig modellen Jeep FC-150, som virkelig er en klassiker, men som dessverre er vanskelig å finne. Bilen var sterk og ble ofte brukt som brannbil i de største amerikanske byene på 1950- og 60-tallet.

Amerikanerne har alltid elsket store biler og Fords Pickup fra 1936 er en evig klassiker. Denne bilen finnes det et fåtall av i Norge også, men modellen er for de virkelige interesserte. Ford hadde også sin egen 150-modell, som er ganske så lik både Chevrolets og Dodges modeller. Ford kom også med modeller som E-250 Extended og E-350 Super Duty, som alle ble populære arbeidsbiler her i Norge. Amerikanske biler har en lang historie med vanbiler, og alle er stort sett inspirert av hverandre, men alle van-fans har sine egne favoritter og blander helst ikke kortene. Er man en Dodge-fan, så sverger man til sitt merke: Sånn er livet som van-eier.