Monstertruck

USA elsker alt stort. Alt som er verdens største. Verdens høyeste, verdens bredeste, verdens kraftigste. Derfor var det ingen særlig stor overraskelse for oss europeere når de første TV-sendingene med amerikanske monstertruck begynte å dukke opp på slutten av 70-tallet. En monstertruck er en vanlig van, pickup eller liten personbil på anabole steroider. De vanlige hjulene, som ofte allerede er av rimelig store dimensjoner, byttes ut med to meter høye monsterhjul – dermed blir en allerede stor amerikansk pickup til en rullende Frankenstein.

Show med monstertruck forekommer nesten utelukkende i USA, der utallige tilskuere strømmer til de spesielle arenaene for å se de tre-fire meter høye monsterbilene hoppe og rulle rundt. Ofte konkurreres det i distansehopp, men monstertruck er først og fremst et show. Et show der tilskuerne vil se action, rå kraft og kjenne en uforglemmelig atmosfære i luften. Monstertruck gjorde stort inntrykk på TV-seere når det ble populært å kjøre over vanlige personbiler på midten av 80-tallet.

Er man en tur i USA, bør man absolutt unne seg et besøk på et monstertruckshow. Se de gigantiske doningene utføre triks og rulle rundt på personbiler som ligner på leketøy i forhold til de svære monstertruckene. Bare amerikanere kunne finne på noe slikt, og deres unike kultur er veldig god underholdning for oss i Europa.